Uzun aradan sonra yeni bir yazı



Son yayın 12 Haziranda yazılmış. Tabi bunda askere gitmem büyük faktör oldu. O zaman erkeklerin hiç bitmeyen muhabbeti olan askerlik anılarından başlayayım. Askerliğimin eğitim birliğini yani herkesin bildiği tabirle acemi birliğini 10. Jandarma Er Eğitim Alayının bulunduğu İzmir Bornova ilçesinde yaptım. Bu bilgiyi öğrenmek ise tam bir heyecan sinir stres dolu anlar yaşattı bana. Ben askerliğimi 347. Kısa dönem er olarak yaptım. Bildiğiniz gibi bu  nerede askerlik yapacağınız internet uzerinden belli oluyor, yani işlemlerinizi halledip o meşhur sarı zarfı alıp sınava girdikten sonra TSK(Türk Silahl Kuvvetleri)'nin sitesine girip sonucun açıklanmasını bekliyorsun.

Sitede sonuçların açıklanma zamanı olarak saat 00:00 olarak gözüküyor fakat sizin bunu öğrenmeniz gece saat 02:30 civarı oluyor, çok kişi askere gittiği için sitede çok fazla istem oluyor ve girilemiyor her dönem bu böyle maalesef, bu durumu düzeltmiyorlar. Ama dönem sınav kalkıyor, kısa dönem kalkıyor gibi dedikodular oluyor fakat şimdiye kadar böyle bir şey olmadı. Arkadaşım 341. dönem olarak gitti bana askedeyken; -Biz son kısa dönemiz olm, sen yandın uzun yapacaksın amk" kelam ediyordu. Onun demesinde 4 dönem geçti kısa dönemim kalktığı yok.

Neyse sonuç açıklanma sürecinden sonra alışveriş faslı başladı. Tabi akrabalar ve daha önce kısa dönem yapmış arkadaşlar akıl vermeye başladı. Onu alın bunu alın bunu almayın vs. gibi bir ton lafla ugraşıyorsun. Nasıl bir yere gittiğini ve nasıl bir şeyle karşılaşacağını bilmediğin için, o insanları dinlemen gerekiyor çünkü hiç bir şey bilmiyorsun.

Netten aldığm bilgiler ışığında çok az malzeme götürmem gerektiğini öğrendim. İyi ki öğrenmişim. Gerçekten hiç bir şey götürmeye gerek yokmuş, sadece kişisel eşyalar dışında başka bir şey götürmek tamamen hamallık. Eğitim birliklerinde askerin ihtiyacı olan her şeyi veriyorlar, zaten vermeseler bile eğitim birliklerinde kantinler çok büyük, acemi asker çok olduğu için kantinlerde askerin ihtiyacı olan her şey var ve askeri malzeme satan yerlerden daha ucuz. Çok kalabalık olur, ben alamam diyorsanız yanılıyorsunuz, her şey herkese yetecek kadar var, bulamayacağınız hiç bir şey yok. Askerin tüm zaruri ihtiyaçları kantinde satılıyor.

Askerdeki kantinle, askeri malzeme satan yerler arasındaki farkı göstermek için bir kıyas yapayım size; Askeri malzeme satan yerlerde bildiğimiz asker şafak sayar kol saati 15 -20 TL. civarındayken askeriyenin kantininde 0,30Kr. aradaki farkı görüyorsunuz işte, o yüzden hem hamallık yapmayın hemde paranıza yazık.

Götüreceğiniz şeyleri ise kısaca şöyle yazayım.

İç çamaşırı: Bunu mecbur askeri malzeme satan yerleden alacağız, bulabiliyorsanız açık yeşil atlet don alın. Gideceğiniz mevsimi bilmediğim için, kış mevsiminde gidiyorsanız fanila dediğimiz atletlerden az alın t-shirt tarzı atletlerden daha fazla alın. Yaz mevsiminde gidiyorsanız ise tam tersini yapın.

Traş takımı ve çantası: Bunu kesin alın. Çok lazım olan bir şey, özel eşyalarınızıda bu traş çantasının içine koyabilirsiniz.

Çorap: Gittiğiniz mevsime göre kalın yada ince siyah çorap alın

İçlik: Mevsimine göre alın, yaz mevsiminde gidiyorsanız gerek yok. Ama kış mevsiminde gidiyorsanız kesin alın. Zaten İçlik olup olmadığını kontrol ediyor komutanlar

Sivil kıyafet: Üzerinizdeki ve birde yanınızda bir sivil kıyafet götürün. Çarşıya çıkarken iki takım sivil kıyafetiniz olsun. Bazı görevlerde dışarıya sivil kıyafetle gitmeniz gerekebilir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. 351. dönem oldu, gidiyoruz, hala kısa kalkmadı kardeş :))

    YanıtlaSil
  2. Bilgilendirici olmuş, tşkler

    YanıtlaSil