Eylül Ayı okuduklarım



Bu aydan itibaren geçen ay okuduğum kitapları blogumda paylaşacağım. Eğer size uyan bir kitap olursa sizde okuduğum kitapları okuyabilirsiniz.

Kitap tavsiyelerimi hem instagramda hemde twitterda paylaşıyorum. Bağlantı linklerini yazımın sonunda paylaşacağım.




Geçen ay okuduğum ilk kitap İhsan Süreyya Sırma'nın yazdığı "Ah Endülüs" kitabı. 
Yazar ilahiyat çıkışlı olduğu için endülüsten bahsederken islamı kaynaklardan sıkça yararlanmış. Hadisler olsun, ilahiyatçı yazarlar olsun çokta geniş olmayan bir kaynakçası var. 

Kitaba gelirsek okurken çok üzüldüm. Endülüs'e en hakim olunan zamanlar Emevi ve Abbasiler zamanı. Endülüs'ün tüm mimarisi bu dönemlerde olmuş, camiler olsun,köprüler olsun, kemerle olsun, Emeviler ve Abbasiler çokça mimari eser bırakmışlar İspanyaya. Fakat sürekli iç çatışmalar yüzünden daimi bir istikrar sağlanamamış. Sürekli kardeş kavgaları, iktidar mücadeleleri ve sürekli ihtiraslar yüzünden düzen bir türlü sağlanamamış. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fetih ederken, müslümanlar ne yazık ki İspanyandan çıkmak zorunda kalmışlar. 


İkinci kitap ise Hasan Köni'nin yazdığı bir eser. Çok kapsamlı ve bu konularla ilgili insanların okuması gereken bir kitap. Eğer konuyla ilginiz yoksa sıkılabilirsiniz.

Kitapta Ülkelerin dış politikalarıyla ilgili geçmişte olan gelişmeler ve komplo teorileri var. Ülkelerin kendi çıkarları için uluslararası hukukun nasıl ihlal edildiğini ve kimsenin sesinin çıkmadığını çok güzel ve kapsamlı şekilde anlatmış. Büyük ülkeler ve orta boy ülkeler halinde belli kısımlara ayrılmış. İlgilenenler için okuması zevkli akıcı bir kitap. 


Sosyal medya adreslerim 

Sosyal medya Adreslerimin tamamı için; https://about.me/lolmaz

Yorum Gönder

0 Yorumlar