Bu Hafta Vizyona Girecekler - 02 Mayıs 2014



The Other Woman (Öteki Kadın)

Yapımı : 2014 - ABD
Tür : Komedi
Yönetmen : Nick Cassavetes
Oyuncular : Cameron Diaz, Kate Upton, Leslie Mann, Nikolaj Coster-Waldau, Nicki Minaj
Senaryo : Melissa Stack
Yapımcı : Julie Yorn


Erkeklerle ilişkilerinde son derece seçici ve dikkatli olan Carly (Cameron Diaz), birkaç haftadır Mark (Nikolaj Coster-Waldau) birliktedir. Erkek arkadaşının ani bir şekilde şehir dışına gitmesinde şüphelenerek evine gider, ancak burada çok büyük bir sürprizle karşılaşır: Mark, uzun bir süredir Kate (Leslie Mann) ile evlidir. Bu ikili Mark'tan intikam almaya karar verdiklerinde, kendilerinden çok daha genç bir başka kadınla (Kate Upton) daha ilişkisi bulunduğunu öğrenirler. Bir araya gelen üçlü, Mark'ın hayatını cehenneme çevirmeye ant içecektir.


The Nut Job (Fındık İşi)

Yapımı : 2014 - Kanada,  Güney Kore, ABD
Tür : Animasyon, Komedi, Macera
Yönetmen : Peter Lepeniotis
Seslendirenler : Brendan Fraser, Liam Neeson, Katherine Heigl, Will Arnett, Stephen Lang
Senaryo : Lorne Cameron, Peter Lepeniotis,  Daniel Woo
Yapımcı : Mike Karz ,  Thom Chapman

Suratsız bir sincap olan Sully ve onun fare arkadaşı Buddy güzel bir parkta rahat bir şekilde hayatlarını sürdürmektedir. Ancak günün birinde bir fındık soygunu sırasında başlarına olmadık işler gelir ve kahramanlarımız evlerini istila etmeye çalışan iki kemirgenle mücadele etmek durumunda kalırlar.






10. Köy Teyatora

Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Bahadır Abşin
Oyuncular : Necmi Yapıcı, Tanju Tuncel, Fırat Albayram, Selçuk Uluergüven, Alican Aytekin
Senaryo : Neslihan Yalman
Yapımcı : Bülent Aydoslu

Bu film; masum ve temiz kalpli insanların yaşadığı, şirin, komik ve henüz yalanın keşfedilmediği bir köyü anlatmaktadır. Tiyatronun temsilcisi Dionysos’un yaşadığı 10. Köy'e yolları düşen bir öğretmen ve bir tiyatro kumpanyası, burada garip durumların olduğunu ve köylülerin garip konuşmalar yaptıklarını fark ederler. Çünkü bu köyde henüz yalan keşfedilmemişdir. Yalnızca akıllarından ya da kalplerinden ne geçiyorsa onu söylemektedirler. Öğretmen, köy okulunda göreve başlarken, kumpanya elemanları da Dionysos adına canlandırmak istedikleri bir gösterimi ahaliye kabul ettirmek isterler. Yüzyıllardır '’10. Köy’’de insanlarla birlikte yaşayan ve burada yalan söylenmesini yasaklayan Dionysos’un varlığından köylülerin haberi yoktur. Dionysos etrafı gizliden gizliye izleyerek bazı olaylara müdahale etmektedir. Yaşanan olaylar birbirini kovalar, köylüler gelenlerle kaynaşmaya başlarlar ve ortaya komik, düşündürücü durumlar çıkar.  Dionysos’la birlikte birçok mitolojik karakteri de tanıyacağınız ve henüz yalanın keşfedilmemiş olduğu bu köyün en renkli yanı ise bünyesinde barındırdığı köylülerin birbirinden ilginç ve keyifli hikayeleridir. Ve elbette ''Aşk'' bütün bunların tam merkezindedir. 


Sabotage (Sabotaj)

Yapımı : 2014 - ABD
Tür : Aksiyon, Dram, Gerilim
Yönetmen : David Ayer
Oyuncular : Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Joe Manganiello, Josh Holloway, Terrence Howard
Senaryo : Skip Woods
Yapımcı : Skip Woods, Albert S. Ruddy
Diğer Adı : Breacher

Filmde Narkotik Suçlar Bölümü'nde çalışan bir grup özel hareket polisinin maceraları anlatılıyor. Büyük bir uyuşturucu şebekesinin hücre evindeki yüklü miktarda uyuşturucuyu ele geçiren DEA ekibinin elemanları, bu baskından sonra birer birer öldürülmeye başlar ve ekip kendini büyük bir tehlikenin orta yerinde bulur.




3 Days to Kill (Son Üç Gün)

Yapımı : 2014 - ABD
Tür : Aksiyon, Gerilim
Yönetmen : McG
Oyuncular : Amber Heard, Kevin Costner, Connie Nielsen, Hailee Steinfeld, Tómas Lemarquis
Senaryo : Luc Besson , Adi Hasak
Yapımcı : Luc Besson, Ryan Kavanaugh
Diğer Adı : Three Days to Kill

Deneyimli CIA ajanı Ethan Renner (Kevin Costner) Kurt lakaplı ünlü bir silah kaçakçısını yakalama operasyonunda görevlendirilir. Renner kaçakçıyı vurur, ancak yakalayamaz. Bu önemli görevin ardından kanser olduğunu ve çok az ömrü kaldığını öğrenir.
Bu süre zarfında görevi nedeniyle kendisinden uzak tuttuğu eski karısı (Connie Nielsen) ve genç kızının (Hailee Steinfeld) yaşadığı Paris'e gider, bir yandan kızıyla arasını düzeltmeye, diğer yandan da tehlikeli teröristi yakalamak zorundadır.



Jimmy P. (Düş ve Gerçek)

Yapımı : 2013 - ABD
Tür : Dram
Yönetmen : Arnaud Desplechin
Oyuncular : Benicio Del Toro, Mathieu Amalric,  Joseph Cross, Gina Mckee, Linda Boston
Senaryo : Arnaud Desplechin, Kent Jones, Julie Peyr
Yapımcı : Pascal Caucheteux, Jennifer Roth
Diğer Adı : Psychotherapy of a Plains Indian

2. Dünya Savaşı gazisi Jimmy Picard, savaş sonrasında çektiği şiddetli baş ağrıları, ani görme ve işitme kayıpları üzerine doktora başvurur. Jimmy üzerinde gerçekleştirilen tüm testler sonuçsuz kalır ve bunun üzerine son çare olarak Fransız bir antropolog, psikolog ve Kızılderili Kültürü Uzmanı George Devereux’a yönlendirilir. Birbirine taban tabana zıt karakterdeki bu ikilinin, ilk seanslarından itibaren çok iyi bir ilişkileri olur. İkisi birlikte Jimmy’nin anılarını ve düşlerini keşfetmeye başlarlar. Böylece Jimmy, kendini çok daha iyi ve geçmişiyle barışık hissetmeye başlayacaktır.
Arnaud Desplechin’in yönettiği film, Georges Devereux’un alanında çığır açan etnografik psikanaliz çalışması “Reality and Dream: Psychotherapy Of A Plains Indian”dan uyarlandı. Başrolde Benicio del Toro ile Fransız sinemasının önemli aktör ve yönetmeni Mathieu Amalric rol aldı.



Bensiz

Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Dram
Yönetmen : Ahmet Küçükkayalı
Oyuncular : Metin Akdülger, Öykü Çelik, Burçin Abdullah , Cengiz Orhonlu, Nurseli İdiz
Senaryo : Ahmet Küçükkayalı
Yapımcı : Ahmet Küçükkayalı

Çocukluğundan bu yana futbol ile ilgilenen ve profesyonel düzeyde bu mesleği icra etmenin hayalini kuran bir gençtir Necip. Ancak oynadığı takımın profesyonel lige yükselme mücadelesi verdiği en kritik maçta şanssız bir sakatlık geçirir ve felç kalır. Yakışıklı, hayat dolu, mutlu bir genç olan Necip, hayatının bundan sonrasını çok sevdiği futboldan uzakta, bir koltuğa çakılı durumda sürdürmek zorunda kalacaktır.
Yine de yaşadığı bu talihsiz olay, Necip’in belki de mecburen çıktığı manevi yolculukta ona daha önce yaşamadığı şeyleri yaşatacaktır. Belki de bütün bunlar, onun bir dönüş noktası olacaktır.
Filmin başrolünde Medcezir dizisiyle ünlenen Metin Akdülger yer alıyor.



The Pelayos (Şanslı Sayılar)

Yapımı : 2012 - İspanya
Tür : Aksiyon, Dram
Yönetmen : Eduard Cortés
Oyuncular : Daniel Brühl, Lluís Homar, Blanca Suárez, Marina Salas, Miguel Ángel Silvestre
Senaryo : Eduard Cortés, Piti Español
Yapımcı : Loris Omedes, Daniel Hernández (ı)
Diğer Adı : Winning Streak

Gonzalo ve Iván Pelayo bir ekip kurarak, yaşamları boyu önlerine çıkan en iyi fırsatı değerlendirmeye karar verirler. Bu sıra dışı ailenin yegane amacı kendilerine has bir yöntemle rulet masasından binlerce dolar ile kalkmaktır. Ardından kumarhane vurgununun çapını da genişletirler. Fakat başlarına bela olan bir kumarhane müdürü bu yanlarına kolay kolay bırakmayacaktır. Yönetmenliğini ve senaristliğini Eduard Cortés’in üstlendiği ve gerçek bir hikayeden uyarlanan filmin oyuncu kadrosunda Daniel Brühl, Gonzalez Arantxa, Sònia Casademont gibi isimler yer alıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar