Bu Hafta Vizyona Girecekler - 04 Nisan 2014



Noah (Nuh: Büyük Tufan)


Yapımı : 2014 - ABD
Tür : Dram, Fantastik
Yönetmen : Darren Aronofsky
Oyuncular : Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman
Seslendirenler : Frank Langella
Senaryo : Darren Aronofsky
Yapımcı : Darren Aronofsky, Arnon Milchan

Ölümcül bir sel felaketi dünyadaki tüm yaşamı tehdit ettiğinde Hz. Nuh Tanrı'dan aldığı kutsal bir emir doğrultusunda bir gemi inşa etmeye başlar. Bu devasa gemiye her canlı türünden örnekleri alarak insan ve canlı hayatının devamlılığını emniyet altına alacaktır. Öncelikli amaçlarından bir diğeri de eşi Naamah ile oğulları Ham, Shem ve arkadaşı Ila'nın hayatlarını kurtarmaktır. Öte yandan yaşadıkları yerde bulunan insanlar Nuh'un planını öğrenip onu öldürmeye yelteneceklerdir. Ancak Nuh ne pahasına olursa olsun ürkütücü bir şekilde yükselmekte olan su seviyesine karşı umudunu korumaya ve bu zorlu görevi yerine getirmeye çalışacaktır.


Nuh rolünde Akademi Ödüllü Russell Crowe'u izlediğimiz filmde Crowe'a Jennifer Connelly, Emma Watson ve Anthony Hopkins gibi isimler eşlik ediyor. Filmin yönetmeni ise en son Black Swan filmiyle izleyici karşısına çıkan ünlü yönetmen Darren Aronofsky.


FRAGMAN



Mandıra Filozofu

Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Müfit Can Saçıntı
Oyuncular : Rasim Öztekin, Ayda Aksel, Kemal Kuruçay, Gülnihal Demir, Ahu Sungur
Senaryo : Birol Güven
Yapımcı : Birol Güven

Mustafa Ali'nin içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla'nın Çökertme köyünün yakınlarında, ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise kurnaz ve çalışkan bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali'nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul'dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.
Birol Güven'in senaryosunu yazıp Müfit Can Saçıntı'nın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Müfit Can Saçıntı ve Rasim Öztekin paylaşıyor.

FRAGMAN



Mandela: Long Walk to Freedom (Özgürlüğe Giden Uzun Yol)

Dünyaya ilham vermiş, bir liderin etkileyici gerçek hayat hikayesi. Filmde Nelson Mandela´yı Idris Elba oynuyor.

Yapımı : 2013 - ABD, Güney Afrika
Tür : Biyografi, Dram, Tarih
Yönetmen : Justin Chadwick
Oyuncular : Idris Elba, Naomie Harris, Mark Elderkin, Robert Hobbs, Theo Landey
Senaryo : William Nicholson
Yapımcı : Anant Singh, David M. Thompson

5 Aralık 2013 tarihinde hayata gözlerini yuman, Güney Afrika´nın efsaneleşen özgürlük savunucusu Nelson Mandela´nın yaşamını kronolojik biçimde takip eden film, Mandela´nın bir taşra kasabasındaki çocukluğundan başlayarak, Güney Afrika´nın demokratik seçimlerle iş başına gelen ilk başkanı olmasına kadar geçen sürecini sinemaya taşıyor.



Mandela, henüz genç bir hukuk öğrencisiyken, politikaya duyduğu büyük ilginin sonucunda Güney Afrika´da demokrasinin en önde gelen savaşçılarından biri olur. 1964 yılında çarptırıldığı hapis cezasıyla birlikte kontrol altına alınsa da 27 yılın ardından özgürlüğüne kavuştuğunda mücadelesine devam eder. 1993 yılında Nobel Barış Ödülü´ne layık görülen Mandela, bir yıl sonra ülkenin ilk siyahi başkanı olarak göreve gelir.

FRAGMAN





The Raid 2: Berandal (Baskın 2)

Yapımı : 2014 - Endonezya
Tür : Gerilim, Suç
Yönetmen : Gareth Evans
Oyuncular : Iko Uwais, Yayan Ruhian, Julie Estelle, Kazuki Kitamura ,  Ryuhei Matsuda
Senaryo : Gareth Evans
Yapımcı : Nathaniel Bolotin, Nate Bolotin

İlk filmin kaldığı yerden devam eden bu ikinci filmde Rama, ailesini korumak adına çok büyük riskler almıştır. Kurnazlığı ve yeteneklerinin yardımıyla, polisin yaklaşmaya cesaret edemediği suç çetesinin içine sızan Rama'nın ailesini tamamen güvenliğe kavuşturacak tek şey ise son bir kez tehlikeli bir savaşa atılma cesaretini göstermektir. Kurduğu yeni ilişkilerin ardından bu kez önüne, polis camiasındaki müthiş yozlaşmış yapı çıkacaktır.


FRAGMAN



The House of Magic (Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi)

Yapımı : 2013 - Belçika
Tür : 3 Boyutlu, Çizgi
Yönetmen : Ben Stassen, Jeremy Degruson
Seslendirenler : Grant George
Senaryo : Ben Stassen
Yapımcı : Ben Stassen , Caroline Van Iseghem

Genç bir kedi,ailesi tarafından terkedilir. Yalnız ve kaybolmuş bir şekilde Lorenz'e ait olan gizemli bir malikaneye sığınır. Çok çabuk , bu büyülü evin içerisinde kedi kendini evinde gibi hissediyodur. Evin içerisinde garip ve eğlenceli bir çok karakter vardır. Ama ev sahibi Lorenz hastaneye kaldırılır ve yeğeni malikaneyi satmak için elinden geleni yapar. Bu durumdan çıkmak için kedinin aklına süper bir fikir gelir, evi lanetli bir ev haline getirmek ve bunun içinde küçük arkadaşlarından yardım alacaktır.

Tolga Çevik filmde ünlü talk showcu sevimli kedi Şimşek'in seslendirmesini yapacak.

FRAGMAN



Aşk Oyunu

Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Komedi, Romantik
Yönetmen : Umut Yüksel
Oyuncular : Kemal Uçar, Pınar Göktaş, Ebru Öztürk, Lemi Filozof, Dilşah Demir
Senaryo : Ezgi Yüksel, Umut Yüksel
Yapımcı : Umut Yüksel, Ezgi Yüksel

Başrollerinde Kemal Uçar ve Pınar Göktaş'ın yer aldığı romantik komedi filmi Aşk Oyunu'nun çekimleri tamamlandı.
Film, 28 yaşında İstanbul'da yaşayan Mengenli profesyonel bir aşçı olan Cevat'ın, bir gece rüyasında vefat etmiş babasını görmesi ve onun direktiflerinin peşinden gidişini perdeye taşıyor. Cevat, rüyasına giren babasından Galatasaray'ın şampiyon olma tüyolarını alır ve işe koyulur. Fakat Cevat ve arkadaşlarının hiç hesaba katmadığı bir şey olacak ve genç adamın hayatı ve ilişkisinin arasında patlak verecek bir maceraya yelken açacaktır.
Filmin başrollerinde ayrıca Ebru Öztürk, Lemi Filozof, Dilşad Demir, Bahtiyar Engin, Ali İhsan Varol ve Suzan Kardeş gibi isimler yer alıyor.

FRAGMAN


We Are What We Are (Kan Kokusu)

Yapımı : 2013 - ABD
Tür : Dram, Gerilim, Korku
Yönetmen : Jim Mickle
Oyuncular : Kelly McGillis, Nick Damici, Ambyr Childers, Larry Fessenden, Michael Parks
Senaryo : Nick Damici, Jim Mickle
Yapımcı : Linda Moran, Rodrigo Bellott

Parkers ailesi, babaları Frank’in katı kurallarıyla herkesten uzak, münzevi bir hayat sürmektedir. Annelerinin beklenmeyen ölümünün ardından Iris ve Rose küçük kardeşleri Rory’ye göz kulak olmanın yanı sıra geçmişe ait ürkütücü bir sırrın yeni yüklenicileri olacaklardır. Fırtına nedeniyle taşan nehir ailenin sakladığı vahşi sırrın ipuçlarını ortaya çıkarınca, evlerinin kapısı yıllarca uzak durdukları kasabalı tarafından çalınmaya başlanacaktır.
Jim Mickle’in yönetmenliğini üstlendiği ve 2010 yılında olay yaratan Meksika filminin yeniden çevirimi olan “We Are What We Are / Kan Kokusu”, prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yaptıktan sonra Cannes Film Festivali’nde “Yönetmenlerin On Beş Günü”ne seçilmiş ve oldukça etkileyici eleştiriler almıştı.

FRAGMAN



Meleklerin Mucizesi

Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Komedi, Romantik
Yönetmen : Biray Dalkıran
Oyuncular : Hakan Türkşen, Gaye Gürsel, Altan Erkekli, Ayşen Gruda, Yıldız Asyalı, Cem Kılıç
Senaryo : Nur Türkşen ,  Alev Toprakoğlu Uzma
Yapımcı : Nur Türkşen
Geçmişin gölgelerinden kurtulamayan ve kendini bir türlü affedemeyen Hakan'ın sıkıntılarla örülü hayatı, bir meleğin hayatına girmesi sonrasında mucizelerle tanıklık etmeye ve hızla değişmeye başlar. Nur Türkşen'in yapımcılığını üstlenip senaryosunu Alev Toprakoğlu Uzma ile birlikte yazdığı, en son Peri Masalı filmiyle kamera arkasına geçen Biray Dalkıran'ın yönetmenliğini yaptığı film romantik komedi türünde. 
Başrollerini Hakan Türkşen ile Gaye Gürsel'in paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Ayşen Gruda, Altan Erkekli ve Cem Kılıç gibi isimler yer alıyor.

FRAGMAN



Borgman (Bela)

Yapımı : 2013 - Hollanda
Tür : Gerilim
Yönetmen : Alex van Warmerdam
Oyuncular : Hadewych Minis, Eva Van De Wijdeven, Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Sara Hjort Ditlevsen
Senaryo : Alex van Warmerdam
Yapımcı : Koen Mortier

Kendilerini toplumdan tamamen soyutlayan bir topluluğun üyesi olan Camiel Borgman, toprağın altında insanlıktan uzak bir ritüelde yaşadığı gizli evinin yabancılar tarafından keşfedilmesi sonrasında ormanı terk eder. Borgman, uzun zaman sonra ilk kez yollara düşer ve gördüğü ilk evin kapısını çalar. Varlıklı bir aileye ait olan ev, kendini bir şekilde kabul ettirmeyi başaran bu beklenmedik misafirin gelişiyle esrarengiz ve ürkütücü olaylara ev sahipliği yapmaya başlar. Borgman arkadaşlarının da yardımıyla alışılmadık yöntemlerle düzenin parçası olan her şeyi ele geçirmeyi başararak olağandışı bir sistem kuracaktır.

Sıradışı konu ve atmosferleriyle Alex van Warmerdam’ın yazıp yönettiği ‘Bela’nın başrollerini Jan Bijvoet, Hadewych Minis ve Jeroen Perceval paylaşıyor.

FRAGMAN




Instructions Not Included (Çocuk Büyütme Rehberi)


Yapımı : 2013 - Meksika
Tür : Dram, Komedi
Yönetmen : Eugenio Derbez
Oyuncular : Eugenio Derbez, Loreto Peralta, Daniel Raymont, Jessica Lindsey, Karla Souza
Senaryo : Guillermo Rios, Eugenio Derbez
Yapımcı : Álvaro Curiel, Francisco González Compeán
Diğer Adı: No se Aceptan Devoluciones

Valentin'in (Eugenio Derbez) hayatı, eski sevgilisinin bir gün gelip ona kızını getirdikten sonra kaçmasıyla tamamen değişecektir. Bebekle tek başına kalan Valentin, zamanla kızına alışır, ona hem annelik hem de babalık eder. Kızının annesini bulmak için Los Angeles'a taşınır, orada iyi bir dublör olarak kendini ispat eder. Ancak kızı büyüdükçe annesinin yokluğunu aramaya, onu hayali kavramlarla özdeşleştirmeye başlar. İşte o zaman Valentin, kızının annesini bir an önce bulması gerektiğini anlar. Dram ve komedinin iç içe geçtiği müthiş bir bir hikaye.

FRAGMAN




Bırakmak İstiyorum

Sigara içenlere neden sigara içmemeleri gerektiğini değil, nasıl kurtulacaklarını gösteriyorum. Sigarasız hayat için çok güçlü ve donanımlı olmalarını sağlıyorum. “Bu işi kafada bitirmenin” ne demek olduğunu ve nasıl yapıldığını anlatıyorum, asla zararlarından bahsetmeden, korkutmaya çalışmadan, yada iğrendirme taktiklerine başvurmadan. En güzeli ise irade gücü kullanmak zorunda kalmadan kurtulmalarını sağlıyorum. 10 yıllık terapistlik tecrübemde öğrendiklerimi basit, anlaşılır, akılda kalıcı bir şekilde sizinle paylaşmaya karar verdim. Bunun için dünyanın ilk ve tek sigara bıraktıran sinema filmini çektik. Bırakmayı bugüne kadar çok denemiş yada hiç denememiş olabilirsiniz hiç önemli değil. “Sinemada sigara mı bırakılırmış, bu iş kafada biter” diye düşünmek yerine kendinize bir şans verip “ Kaybedecek hiçbir şeyim yok, başıma gelecek en kötü şey sinemadan çıkıp sigara içmeye devam etmek olacak” diye düşünürseniz BIRAKMAK İSTİYORUM, hayatınızı değiştirecek ve özgürlüğünüzü geri verecek.

FRAGMAN


Yorum Gönder

0 Yorumlar