Analiz: Kayseri Erciyes Sivasspor Maçı



Maçın ilk 20 dakikasını maalesef izleyemedim, bu zaman zarfında sadece Edinho'nun direkten ödenen bir topu olmuş o pozisyonu izleyemedim.

ilkyarının geneli karşılıklı pozisyonlar ile geçti, Edinho, Cihan, ve Yasin ile gerek serbest vuruş olsun, gerek kanatlar olsun etkili olmaya çalışan bir Kayseri Erciyes vardı sahada. Sivas ise ilk yarının sonunda Aydın Karabulut ile etkili bir pozisyon yakaladı

 İlk yarının geneline baktığımızda ise iki takımında etkisiz bir futbol oynadıklarını söyleyebiliriz.
35. dakikada ise Traore topsuz alanda kendini yere bıraktı, olayı ilk gördüğümde bir kalp rahatsızlığı olduğunu sandım Allahtan olay öyle değilmiş. Bir adale çekmesi sonucu kendini yere bırakmış, yerine İbriçiç girdi ve Traore'den daha etkili oynadığını söyleyebilirim.


ikinci yarıya ev sahibi avantajını kullanan Erciyes etkili başladı, özellikle sol kanattaki Yasin Emre ikilisi ile çok pozisyon buldular. Devamında yine soldan etkili gelindiği bir pozisyonda ceza sahası içinde İbriçiç yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi belki verilmeyebilir bir penaltıydı ama hakem tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi ve Edinho Süper ligteki 8. golunu kaydetmiş oldu. Golden sonra ise iki takımda daha agresif oynamaya başladılar. Özellikle 60. ve 70. dakikalar arası iki takımda çok etkili pozisyonlar buldu.

Kayseri Erciyes takımında etkisiz isimler ise Cem Can ve Mehmet Akgün'dü. Cem Can sürekli hatalı paslar ve top kayıpları ile rakip takıma pozisyon imkanı sağladı, maçın devamında yerini Kerim Avcı'ya bıraktı. Mehmet Akgün ise etkili olmaya çalışan isimdi fakat pozisyonların devamını getiremediği için top kayıpları yaptı ve takımını fayda sağlayacak adımlar atamadı.

Karşılıklı pozisyonlarla geçen bir ikinci yarı seyrederken 75. dakikada belkide haftanın en güzel golü olacak bir gol geldi. Duran toptan tahmini 50 metreden aşırtma bir vuruş yapan Aydın Karabulut, kaleci Korcan'ı çok güzel avladı ve durumu 1-1 yaptı.

Golden sonra Kayseri Erciyes daha fazla yüklenmeye başladı, 85. Dakikada Kerim'den aldığı ara pası ile kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin çok net bir pozisyonu değerlendiremedi ve maç 1-1 bitti

Maçın geneline baktığımızda ise Kayseri Erciyes'te öne çıkan isimler Sol taraftaki ikili Yasin ve Emre oldu, bu ikili bu futbolu devam ettirirlerse çok can yakarlar. Bana kalırsa maçı hakeden taraf Kayseri Erciyesdi fakat iki takımda 1'er puanla yetinmek zorunda kaldılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar