Analiz: Beşiktaş Akhisar Bld Maçı

Almedia'nın yedek olduğu bir maçta golle başlamak Beşiktaş için muazzam oldu. Süpriz Bursaspor maçı dışında hem kendi sahasında hem deplasmanda başarılı sonuçlar alamayan Akhisar Bld. için maça 1-0 geri başlamak tehlike çanlarının çaldığının ispati oldu. Merter ve Emrah'ın anlaşmazlığı sonucu önünde kalan topa çok güzel bir vuruş yapan Veli topu ağlara gönderdi. Kısa bir zaman sonra ise Pektemek attığı golle akıllara Hakan Şükür'ü getirdi. Motta'nın ortasına adeta havada asılı kalarak yaptığı kafa vuruşla durumu 2-0'a getirdi.




Benim dikkatimi çeken Akhisar herhalde taktik gereği, kornerlerde alan savunması yaparak hava toplarının tamamını Beşiktaşlı oyunculara bıraktı. İlk yarıda Akhisar belediyenin tek pozisyonu Kenan'dan geldi 6 pasın içinden topu kale çizgisinden içeri atamadı.



İkinci yarıya Akhisar Bruno ve Kuate değişikliğiyle başladı. Beşiktaşta ise ilk değişiklik 52. dakikada geldi, Ersan'ın yerine Jones girdi. Bu değişiklik ile Veli ve Jones ortaya Necip ise geri çekildi. Devamında Almedia Pektemek değişikliği geldi.

Akhisar'a değişiklikler yaradı ki 45-65 dakikalar arası çok etkili oldular. Tam Akhisar maça ortak oldu derken 67. dakikada kornerden gelen topla karambolde Hutchinson'ın golü geldi ve Akhisar maçtan iyice koptu. Yer yer pozisyon kayıpları, defansın arkasına kaçan adamlar Akhisar takımının dengesini bozdu.

Beşiktaş takımında etkisiz isimler ise Oğuzhan ve Olcay ikilisiydi. Maçın genelinde iki oyuncuda takıma katkı sağlayamadı. Oğuzhan'ın girdiği tek pozisyon 84. dakikada etkisiz bir şuttu.

Maçın geneline baktığımızda Etkisiz ve isteksiz bir Akhisar, maçın başında attığı golle motive olan olan ve maçı isteyen bir Beşiktaş izledik

Yorum Gönder

0 Yorumlar