Bu Hafta Vizyona Girecekler - 18 Nisan 2014

Ride Along (Zor Biraderler)

Yapımı : 2014 - ABD
Tür : Aksiyon, Komedi
Yönetmen : Tim Story
Oyuncular : Kevin Hart, Ice Cube, Bruce McGill, John Kap, Jay Pharoah
Senaryo : Phil Hay, Greg Coolidge
Yapımcı : Chris Bender, Larry Brezner

Hızlı konuşan bir adam, kız arkadaşının çabuk sinirlenen polis ağabeyiyle birlikte Atlanta yollarında devriyeye çıktığında akıl almaz olaylarla karşılaşır. Artık gelecekteki karısını hak ettiğini kız arakadaşının ağebeyine kanıtlaması için hayatının en çılgın 24 saatinden sağ salim  çıkması gerekmektedir. Lisede  güvenlik görevlisi olarak çalışan Ben (Hart) son iki yıldır madalyalı Atlanta Polis Merkezi dedektifi James’e (Cube) sadece kız kardeşi Angela’yı (Tika Sumpter) hak etmeyen bir video oyunları bağımlısı olmadığını ispat etmeye çalışmaktadır. Ben, sonunda akademiye kabul edilince tecrübeli polisin saygısını kazandığını düşünür ve Angela’yla evlenmesi için onay vermesini ister.  Birlikte devriyeye çıkmalarının Ben’in kız kardeşine bakabilecek yeterlilikte olup olmadığını göstereceğini bilen James, öğrencisini korkutmak üzere tasarlanan bir vardiyaya davet eder. Ama bu çılgın gece kendilerini şehrin en kötü suçlusuna götürdüğünde James, yeni ortağının hızlı konuşmasının en az üzerine gelen kurşunlar kadar tehlikeli olduğunu görecektir.




Divergent (Uyumsuz)

Yapımı: 2014 - ABD
Tür : Bilim Kurgu, Aksiyon, Romantik
Yönetmen : Neil Burger
Oyuncular : Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Jai Courtney, Miles Teller
Senaryo : Veronica Roth, Evan Daugherty
Yapımcı : Douglas Wick, Lucy Fisher

Fütürist bir distopya hikayesi olan bu filmde toplum her biri farklı bir erdemi temsil eden beş bölgeye bölünmüştür. On altı yaşına gelenlere kendi bölgelerinde kalıp kalmayacakları sorulmaktadır. Çünkü hayatları boyunca verdikleri karar sonucu seçtikleri bölgede yaşamak zorundadırlar. Beatrice Prior herkesi şaşırtan bir seçim yapar. Bunun üzerine Tris ve bölgenin diğer üyeleri yaptıkları seçimden sonra hayatta kalmak için oldukça rekabetçi bir başlangıç sürecine girerler. Ağır fiziksel ve psikolojik testlerden geçmek zorunda kalırlar. Bu testler sonucunda değişeceklerdir. Ancak Tris bir sır saklamaktadır. Sırrı herhangi biri öğrenirse kesinlikle bu sonu olacaktır. Görünüşte mükemmel olan toplumunu tehdit eden bir çatışmanın hızla büyüdüğünü gördükçe, sırrının sevdiği insanların hayatını kurtarabileceğini fark eder.





Filth (Pislik)

Yapımı : 2013 - İngiltere
Tür : Dram, Komedi, Suç
Yönetmen : Jon S. Baird
Oyuncular : James McAvoy, Imogen Poots, Jamie Bell, Jim Broadbent, Shirley Henderson
Senaryo : Jon S. Baird
Yapımcı : Irvine Welsh, Ken Marshall

Bipolar ve bağnaz yapılı bir uyuşturucu bağımlısı polis, kendi yoluna dair türlü manipulasyonlarla işlerini elinde tutmaya çalışır. Festival mevsimince promosyonunu güvence altına almaya gayret eder. Esas istediği ve amacı olan şey ise karısı ve kızını yeniden kazanabilmektir. Filmin yönetmeni Jon S. Baird. Senaryo yazarları olarak bakıldığında roman aslen Irvine Welsh’e ait olup, senaryo yazarı Jon S. Baird. Oyuncu kadrosunda ise James McAvoy, Jamie Bell ve Jim Broadbent gibi isimler yer alıyor





Gülcemal

Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Özgür Selvi
Oyuncular : Peker Açıkalın, Merve Sevi, Cem Kılıç, Haldun Boysan, Mehtap Bayri
Senaryo : Peker Açıkalın,  Erhan Can Sezer
Yapımcı : Tülay Akın

Doğada yalnız ve kendi halinde bir hayat yaşayan Gülcemal’in kaderi daha önce hiç görmediği babasından kalan mirasla bir anda değişir. Gülcemal’i kandırıp mirası elinden almaya çalışan Şahbaz ailesi çok geçmeden zor bir hedefle karşı karşıya olduklarını fark ederler. Mirası almak için İstanbul’a gelen Gülcemal kendisini komik, eğlenceli, çılgın, kıpır kıpır, tehlikeli bir maceranın içinde bulur.



                                                           



Das Kleine Gespenst (Sevimli Hayalet)

Yapımı : 2013 - Almanya, İsviçre
Tür : Aile, Fantastik
Yönetmen : Alain Gsponer
Oyuncular : Jonas Holdenrieder, Herbert Knaup, Aykut Kayacık, Nico Hartung, Stefan Merki
Senaryo : Otfried Preußler, Martin Ritzenhoff
Diğer Adı : The Little Ghost
Eulenstein Kalesi'nde yaşayan küçük gece hayaletinin en büyük dileği gün ışığında dünyayı görebilmektir. Çünkü gündüzleri tavan arasında sandığında uyur ve geceleri kalede dolaşır. Bunu gerçekleştirmek için tek arkadaşı baykuştan yardım ister ancak nasıl yapılacağını bulamazlar.
Birgün kaleyi Karl ve arkadaşları gezmeye gelir. Ve karşılaştıklarından sonra işler tamamen değişmiştir. Çünkü küçük hayalet ertesi gün öğlen saatinde uyanmıştır. Ancak ters giden şey artık siyah bir hayalettir ve herkese korku salmaya başlar. Bunu gören Karl, küçük hayalete yardım etmeye karar verir ve olaylar başlar.





İtirazım Var

Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Komedi, Polisiye
Yönetmen : Onur Ünlü
Oyuncular : Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan, Serkan Keskin, Özgür Çevik
Senaryo : Onur Ünlü

Selam Bulut, bir zamanlar antropolijiye ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerdeyse sıradışı bir imamdır. Bir gün görevli olduğu camide bir cinayetin işlenmesi hayatını değiştirir. Cinayet, polisin pek ilgisini çekmeyince tüm işler Selman Bulut'a kalır. İmam, kendi bildiği yöntemlerle bu cinayeti aydınlatmaya karar verir...
'İtirazım Var', en son 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filmiyle kamera arkasına geçen ve televizyonda Ben de Özledim dizisiyle izleyici karşısına çıkan Onur Ünlü'nün son sinema projesi. Başrolünde Serkan Keskin'in yer aldığı polisiye türündeki filmin senaryosu ve yönetmenliği Onur Ünlü'ye ait. Diğer rollerde ise Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan ve Osman Sonant gibi isimler bulunuyor.





Fading Gigolo (Kiralık Aşık)

Yapımı : 2013 - ABD
Tür : Komedi
Yönetmen : John Turturro
Oyuncular : Sharon Stone, Woody Allen, Liev Schreiber, John Turturro, Sofia Vergara
Senaryo : John Turturro
Yapımcı : Bill Block, Paul Hanson

Fioravante ve Murray yaşları geçkin iki eski arkadaştır. Bir gün Murray ciddi anlamda nakde sıkışır ve Fioravante de arkadaşına yardım etmek için “profesyonel Don Juanlık” işine girer. Murray ise onun sözde menajeri olur. İkili kısa süre içerisinde kendilerini para ve tabii ki aşk ile sarılmış halde bulur! Yönetmenliğini ve senaristliğini John Turturro’nun yaptığı filmin kadrosunda Turturro’nun yanı sıra Woody Allen, Sofía Vergara ve Sharon Stone gibi yıldızlar yer alıyor.



                                                          

Yorum Gönder

0 Yorumlar