Bu Hafta Vizyona Girecekler - 11 Nisan 2014

Captain America: The Winter Soldier (Kaptan Amerika: Kış Askeri)

Yapımı : 2014 - ABD
Tür : Animasyon, Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera
Yönetmen : Anthony Russo, Joe Russo
Oyuncular : Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Chris Evans, Cobie Smulders, Stan Lee
Senaryo : Christopher Markus, Ed Brubaker
Yapımcı : Kevin Feige


Kaptan Amerika’yı, Yenilmezler ile birlikte New York’ta yaşanan dehşet verici olayların ardından Washington D.C.’de huzur içinde yaşarken ve modern dünyaya uyum sağlamaya çalışırken buluyoruz.
S.H.I.E.L.D. üyesi bir arkadaşı saldırıya uğrayınca Steve, dünyayı tehlikeye atan bir entrika ağının içine çekilir. Kara Dul (Black Widow) ile güçlerini birleştiren Kaptan Amerika, kendisini susturmak için gönderilen profesyonel katillerle savaşırken bir yandan da giderek genişleyen bir komployu ortaya çıkarmak için çabalamaktadır. Bu kötü niyetli oyunun foyası meydana çıkınca Kaptan Amerika ve Kara Dul yeni arkadaşları Falcon’dan yardım isterler. Fakat kısa süre sonra kendilerini hiç beklenmedik ve zorlu bir düşmanla; Kış Askeri ile karşı karşıya bulurlar.
FRAGMAN



Rio 2

Yapımı : 2014 - Brezilya
Tür : Animasyon, Komedi, Macera
Yönetmen : Carlos Saldanha
Senaryo : Carlos Saldanha, Don Rhymer
Yapımcı : Bruce Anderson, John C. Donkin

Minnesota'nın küçük bir kasabasında yaşayan Blu isimli evcilleştirilmiş Amerika papağanı, özgürlüğüne düşkün azılı papağan Jewel ile tanışmış ve birlikte Rio de Janerio'ya maceralı bir yolculuğa çıkmışlardı. Şimdilerde Rio de Janeiro şehrinde kusursuz ve mutlu bir yaşam süren Blu, Pearl ve üç çocuklarının hayatı yeni bir kararla tekrar değişir. Pearl'e göre çocuklar karakterlerinin gereğince özgür ve vahşi yaşamlarına adapte olmayı öğrenmelidir ve bu nedenle en iyisi Amazon'a göçmektir. Buradaki engin ormana ulaştıklarında yeni bir sırra erişecek olan Blu yeni komşularıyla ve çocuklarını kaybetme korkusuyla da yüzleşecek; ailenin geri kalanı da alışık olmadıkları bu vahşi hayatta kendilerini bekleyen her türlü değişikliğe uyum sağlamayı öğrenmek zorunda kalacaklardır.
2011 yapımı Oscar'a da aday gösterilen animasyon film Rio'nun devam filmi olma özelliğini taşıyan Rio 2'nin de yönetmenliğini Carlos Saldanha üstleniyor.
FRAGMAN



Haunter (Hayaletli Ev)

Yapımı : 2013 - Kanada, Fransa
Tür : Gerilim, Korku
Yönetmen : Vincenzo Natali
Oyuncular : Abigail Breslin, David Hewlett, Stephen McHattie ,  Michelle Nolden, Samantha Weinstein
Senaryo : Matthew Brian King
Yapımcı : Vincenzo Natali

Lisa 16. yaş gününü 1 günle kaçırır. Ancak sonsuza kadar yaşayacaktır o artık bir ölümsüzdür. Lisa ailesiyle birlikte hayatını kaybetmiştir ancak lisa o günü hergün defalarca tekrar tekrar yaşamaktadır. İlerleyen günlerde Lisa bir varlık tarafından izlenildiğini hissetmeye başlar. Lisa evin bir zamanlar genç kızları kaçırıp kalıntılarını gizli bir kalorifer dairesine saklayan seri katile ait olduğunu öğrenir. Bu katil ölünce, “Haunter” olmuştur; yani yaşayanları ele geçirme yeteneğine sahip güçlü ve kötü bir ruh.


FRAGMAN



Vehicle 19 (Hızlı ve Korkusuz)

Yapımı : 2013 - ABD
Tür : Gerilim
Yönetmen : Mukunda Michael Dewil
Oyuncular : Paul Walker, Kate Tilley, Leyla Haidarian, Gys De Villiers, Tshepo Maseko
Senaryo : Mukunda Michael Dewil
Yapımcı : Paul Walker, Peter Safran

Yanlış zamanda yanlış yerde bulunan Michael Woods isimli bir gezgin turist, Güney Afrika'ya seyahat eder ve indiği an araba kiralama dükkanına gider. Arabasını kiraladıktan sonra içine dahil olduğu iş ise alabildiğine kirli ve gizemlidir. Kiralanan arabanın içerisinden çıkan gizemli kadın Rachel Shabangu, yakın zamanda ülkenin en sansasyonal olaylarından birinin en büyük görgü şahididir. Bu olay ülkedeki emniyet güçlerinin imza attığı bir ahlak erozyonunu ortaya çıkarmış ve olayın tek görgü tanığı olan Rachel'ı da büyük bir tehlikeye atmıştır. Tüm bu tehlikelerle burun buruna gelen Michael, hem kendi hayatını kurtarmak hem de Rachel'ın güvenliğini sağlamak zorundadır.
Senaristliğini ve yönetmenliğini Mukunda Michael Dewil'ın üstlendiği gerilim türündeki filmin başrollerinde Paul Walker ve Naima McLean yer alıyor.

FRAGMAN




The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli)


Yapımı : 2014 - ABD
Tür : Dram, Komedi
Yönetmen : Wes Anderson
Oyuncular : Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Willem Dafoe, Bill Murray, Edward Norton
Senaryo : Wes Anderson

20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen hikayede, Avrupa'nın Zubrowka şehrindeki Büyük Budapeşte Oteli'nin efsanevi kapı görevlisi Gustave H'nin hayatına konuk oluyoruz. Gustave, otelin genç çalışanlarından lobi görevlisi Mustafa ile çok yakın bir arkadaşlık kurar, ekonomik ve politik karışıklıkların yaşandığı bu dönemde Mustafa en yakın sırdaşı ve arkadaşı olur. Bir süre sonra iki yakın arkadaş otelde işlerinin başındayken paha biçilemez bir Rönesans eseri çalınır, üstelik bu tablo bir aile yadigarı olarak da servet değerindedir. İkili kendi hayatlarındaki bu önemli savaşın mücadelesini verirken, dışarıda da bir çağ değişmektedir… 
Wes Anderson'ın Moonrise Kingdom filminden sonraki yeni çalışması olan filmin bol yıldızlı kadrosunda Saoirse Ronan, Edward Norton, Ralph Fiennes, Jude Law, Bill Murray, Léa Seydoux ve Owen Wilson gibi isimler yer alıyor.
FRAGMAN



Joe

Yapımı : 2013 - ABD
Tür : Dram
Yönetmen : David Gordon Green
Oyuncular : Nicolas Cage, Heather Kafka, Tye Sheridan, Sue Rock, Ronnie Gene Blevins
Yapımcı : Lisa Muskat, Derrick Tseng

Texas'ın küçük bir kasabasında geçen hikayede, geçmişini unutmaya çalışan ve gündüzleri koruda çalışıp akşamları içen Joe Ronsom'ın yolu, ailesinin içinde bulunduğu kaos ortamını sonlandırmak için yollara düşen 15 yaşında Gary ile kesişiyor. Gary ailesini geçindirebilmek için iş ararken Joe Ransom ile karşılaşır ve ikisinin de hayatı beklemedikleri şekilde değişir. Joe geçmişte işlediği suçlardan arınmanın ve tüm hatalarını telafi etmenin yolunu ararken, Gary, henüz tanımadığı Joe'yu koşulsuzca önemsemeye ve rol model olarak görmeye başlar. Joe ise hayatında ilk kez birisi için önemli olabileceğini düşünür ve Gary'yi kanatları altına alır.
Amerikan bağımsız sinemasının öne çıkan isimlerinden David Gordon Green'in yönettiği filmin başrollerini Nicolas Cage, Tye Sheridan ve Ronnie Gene Blevins paylaşıyor.

FRAGMAN



Hayat Sana Güzel

Yapımı : 2013 - Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Murat Şeker
Oyuncular : Şevket Çoruh, Tuba Ünsal, Burak Sağyaşar, Hande Katipoğlu, Gökçe Özyol
Senaryo : Gül Abus Semerci
Yapımcı : Türker İnanoğlu


Güneydoğu Anadolu'da yaşayan zengin bir ailenin oğlu olan Azmi Yapıcı, karısı ve oğlunun üzerine titreyen iyi bir aile babası, yoğun tempoyla çalışan ve düzgün bir hayat süren çok zengin bir müteahhittir. Şimdilerde cemiyet hayatına katılan eşi Behiye de Azmi'yle birlikte İstanbul'a gelmiş ve kısa bir zaman zarfı içerisinde şehir hayatına uyum sağlamayı başarmış bir kadındır. Azmi'nin bu dört dörtlük hayatında her an kafasını kurcalayan tek şey ölümdür. Ölüm korkusu başedemediği tek şeydir ve ufacık bir sorunda soluğu en yakın arkadaşı Doktor Mustafa'nın yanında alır. Hastalık hastalığının yanı sıra panik atak nöbetleri de yaşayan Azmi, yine bir gün tahlil sonuçlarını almak için hastaneye gider ve bu kez aldığı haberle yıkılır: Azmi'nin iki aylık ömrü kalmıştır. Bu durumdan kimseye bahsetmez ve geçmişini düşünmeye başlar; zamanında üzdüğü annesini ve arkadaşlarını hatırlar. Öte yandan öldükten sonra karısına, oğluna ve şirketlerine ne olacağı da büyük bir sorundur. Azmi ölmeden önce her şeyi layıkıyla yapmış olmak ve kul hakkı yemeden son nefesini verebilmek helallik alma peşine düşer... 

FRAGMAN



Kendime İyi Bak


Yapımı : 2014 - Türkiye
Tür : Romantik
Yönetmen : Serhan Arslan,  Ruhi Yapıcı
Oyuncular : Çağdaş Onur Öztürk, Begüm Birgören, Aslı Tandoğan, Filiz Ahmet, Gökçe Özyol
Senaryo : Serhan Arslan, Ruhi Yapıcı
Yapımcı : Serhan Arslan, Ruhi Yapıcı

Yeşim ve Emre bir süredir birlikte olan ve evlilik kararı alan genç bir çifttir. Artık düğünlerine bir hafta kalmıştır ve son hazırlıklar devam etmektedir. Emre davetiyelerini vermek için arkadaş grubuyla toplanır ve bu buluşmaya eski sevgilisi Begüm de gelir. Begüm'ü böylesine beklenmedik bir anda gören Emre'nin kafası karışmaya başlar ve durum Yeşim'le olan ilişkisini de etkiler. Begüm'ün amacı da Emre'nin kafasının daha da karışmasını sağlamaktadır ve başarılı da olmuştur. Emre şimdi düğününe bir hafta kala iki kadın arasında sıkışıp kalmıştır.
Romantik komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda Aslı Tandoğan, Begüm Bingören ve Çağdaş Onur Öztürk gibi genç oyuncuların yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Ruhi Yapıcı ile birlikte üstlenen isim Hayat Bilgisi dizisinden de hatırladığımız Serhan Arslan.


FRAGMAN

Yorum Gönder

0 Yorumlar