Bu Hafta Vizyona Girecekler - 28 Mart 2014

Bu hafta 2'si yerli 6 yeni film vizyona girecek.


Peri Masalı


Biray Dalkıran'ın başrollerini Emre Kızılırmak ve Burcu Kıratlı'nın paylaştığı Sedef Şahin, Itır Esen, Orhan Aydın, Alp Korkmaz ve Çetin Altay gibi sevilen oyuncuların yer aldığı romantik ve hüzünlü bir hikayeyi seyirci ile buluşturacak olan Peri Masalı filmi, Mert’in evlenmek istediği Peri’nin isteğini yerine getirme çabasını anlatıyor. Mert'in sevdiği kadınla evlenebilmesi için hem babası ile olan kötü durumdaki ilişkisini düzeltmesi, hem de Peri ve babasını tanıştırması gerekiyor.

Film aslında 20 Aralık'ta vizyona girecekti fakat filmin vizyon öncesi basında ve sosyal medyada çok konuşulması, kitabının vizyon tarihinden önce raflarda yerini alarak yoğun ilgiyle ilk baskısının bir günde bitmesi ve Umut Kaya'nın seslendirdiği “Gül Güzeli” adlı soundtrack parçasının hem basın kanadında, hem de sosyal mecralarda yoğun ilgiyle karşılanmasıyla yapımcıların filme daha çok güvenmesi sonucu daha yüksek kopya çıkarmaları istemesiyle bu tarihe ertelendi.








Yves Saint Laurent

1957 yılında, Paris'teyiz. Henüz 21 yaşında olan üstün yetenekli tasarımcı Yves Saint Laurent, moda gurusu Christian Dior'un sağ koludur. Christian Dior ansızın hayatını kaybettikten sonra işlerin başına geçen Saint Laurent, ilk tasarımını hazırladıktan sonra ünü tüm hızıyla yayılmaya başlar. Artık moda dünyasının yükselen yıldızıdır. Bir moda şovu sırasında ise Pierre Bergé ile karşılaştığında ise hayatını tamamen değiştirecek bir ilişkiye adım atmış olur. Birbirlerine aşık olan ikili, iş hayatında da birlikte hareket etmeye başlarlar. Üç yıl sonra ise kendi markasını, Yves Saint Laurent'i yaratmış olur. Ne varki Yves Saint Laurent'in yaratıcılığı hem özel hayatını hem de iş yaşamını etkiler hale gelir.
Jalil Lespert’in yönetmenliğinde çekilen film, Laurence Benaïm’in kitabından Jacques Fieschi, Jalil Lespert ve Marie-Pierre Huster tarafıdan beyzperdeye uyarlandı. Başrol Yves Saint Laurent’i ise Pierre Niney, canlandırıyor.






Meddah

Dram türü filmlerin, izleyiciye beğendirilmesi çok zor bir durumdur. Bu tarz filmlerde izleyiciyi beyaz perdeye çekmek için yapımcılar senaryosunu ve oyuncu kadrosunu zengin tutmaktadırlar. Meddah filmi de Türk Sinemasının dram türünde senaryosu ile adından çokça söz ettirecek bir yapıt olarak gösterime girmeyi bekliyor. Türkiye’nin acı tablosu olarak kabul edilen tiyatro oyuncularının emeklilikten sonra ki hayatlarını anlatan bir senaryo üzerine kurgulanmıştır.


Aziz, eskiden çok meşhur bir tiyatro oyuncusuyken şimdilerde otel odalarında etrafındaki bir iki dostunun yardımlarıyla yaşamaya çalışan yaşlı bir adamdır. Arada sırada vefalı bir insan olan organizatör Veli’nin ayarladığı gösterilerde meddahlık yaparak kazandığı üç beş kuruş para da ancak otel parasını karşılamaktadır.
Hızlı yaşadığı hayat Aziz’in tüm vücudunu özellikle de kalbini fazlaca yormuştur. Fazla yaşayacak zamanı olmadığının farkında olan Aziz geçmişinde yaptığı bir hata yüzünden çektiği vicdan azabını dindirmek, af dilemek üzere son yolculuğuna çıkar. Veli’ye yalvararak dahil olduğu turne ekibi ile çıktığı bu yolculuğun gerçek sebebini Aziz dışında kimse bilmemektedir.
Senaryo & Yönetmen: Batur Emin Akyel
Oyuncular: Munir Caner, Haldun Boysan, Beyza Şekerci, Hakan Gerçek, Mehmet Atay, Tolga Evren





Michael Kohlhaas (Adalet İçin)

Feodal ortaçağ düzeninin hüküm sürdüğü 1500'lerde geçen Michael Kohlhaas, Heinrich von Kleist'ın aynıadlı romansının Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan en yeni uyarlaması. Filme adını veren Michael Kohlhaas, dürüst bir at taciridir. Ailesiyle sakin ve mutlu bir yaşam sürdürürken bir derebeyiyle tartışınca yalnızca maddi varlığını değil ailesini de tehlikeye atmış olur. Onurunu korumak isteyen Michael Kohlhaas, bir ordu kurar ve bütün ülkeyi ateşe atmak uğruna hakkını arar. Kafka'nın en sevdiği Almanca yapıt olarak ünlenen bu trajik adalet öyküsünü sinemaya aktaran yönetmen des Pallières, Aguirre, Yedi Samuray ve Andrey Rublev filmlerinden esinlenmiş.

2013 - Almanya, Fransa
Tür : Dram, Tarih
Yönetmen : Arnaud Des Pallières
Oyuncular : Mads Mikkelsen, Bruno Ganz, David Kross, Sergi López, Amira Casar
Senaryo : Arnaud Des Pallières, Christelle Berthevas





A Thousand Times Good Night (Binlerce Kez İyi Geceler)

Rebecca işi gereği hayatı boyunca dünyanın en tehlikeli yerlerinde bulunmuştur. Savaş fotoğrafçısı olarak çalışmakta ve bu nedenle hem özel hayatını hem de aile hayatını her daim ikinci plana atmak zorunda kalmaktadır. Ancak son zamanlarda ailesinin Rebecca'nın durumuna duyduğu endişe iyiden iyiye artmıştır ve artık zorlu bir seçim yapmanın zamanı gelmiştir...
Norveçli yönetmen Erik Poppe tarafından yönetilen filmin başrollerindeki ünlü aktris Juliette Binoche'a Nikolaj Coster-Waldau ve Maria Doyle Kennedy eşlik ediyor.

Yapımı : 2013 - Norveç, İrlanda, İsveç
Tür : Dram
Yönetmen : Erik Poppe
Oyuncular : Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Maria Doyle Kennedy, Mireille Darc, Eve Macklin
Senaryo : Erik Poppe, Harald Rosenløw-eeg





La belle & la bete (Güzel ve Çirkin)

Başarılı bir tüccar, tüm varlığını denizde kaybettikten sonra altı kızını da yanına alıp daha kırsal bir yere taşınmak zorunda kalır, yolculuk bittikten sonraysa gül çaldığı gerekçesiyle 'Çirkin' tarafından cezalandırılır. Kızlarının en küçüğü olan 'Güzel', başlarına gelen felaketlerden kendini sorumlu tutar ve babasının cezasını üstlenerek kendini feda eder. Çirkin'e ait olan gizemli şatoda onunla birlikte yaşamaya başlayan Güzel, bu şatonun göründüğü gibi tehlikeli ya da karanlık bir yer olmadığını fark eder. Zamanla birbirlerini tanımaya başladıklarında genç kadın, Çirkin'in geçmişine ait sırları öğrenir. Çirkin bir zamanlar krallığı olan yakışıklı bir prenstir ve kendisine yapılan bir büyü nedeniyle yıllardır Çirkin olarak yaşamaktadır. Şimdi cesur ve hayat dolu Güzel, ne pahasına olursa olsun Çirkin'i bu büyüden kurtarmaya çalışacaktır.
Disney'in çocuk klasikleri arasına giren Güzel ve Çirkin masalının yeni bir uyarlaması olan film, fantastik ve romantik unsurların yanı sıra gerilim tonu olan bir yapım. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini, daha önce Kurtların Kardeşliği, Sessiz Tepe gibi filmlere imza atmış olan Christophe Gans üstlenirken, başrollerde Fransız oyuncular Vincent Cassel ve Léa Seydoux yer alıyor.



Yorum Gönder

0 Yorumlar