Askerlik tıraş konusu ve firar etme



Yine başka bir forumda bir arkadaş sormuştu ona cevaben yazdıklarımı burada da paylaşıyorum. Başlıkta firar etme yazıyor ama nasıl firar edildiğini yazmayacağım anlaşılacağı gibi. Firar etmenin sonucunda neler olacağı ile ilgili bir yazı olacak. İyi okumalar


Askerlikte Tıraş konusunu anlatayım isterseniz.
Çok kalabalık bir birlikte değilseniz sorun olmaz ama biraz kalabalık bir birlik ise tuvalette sıra oluyor. Acemi birliğinde tuvalette sıra olacak onun kaçışı yok. Usta birliğinde ise daha önce yazmıştım,(buradan okuyabilirsiniz) en üst devre en geç kalkar, en alt devre en erken kalkar. Bunun bir nedeni tuvalette sıra olmaması için. En alt devreler erkenden kalkıyor tıraşını vs işini hallediyor tuvaleti terkediyor o zamana kadar üst devreler yeni kalkmış oluyor, olay bu yani. Benden size bir tavsiye; Çok köse değilseniz sabah tıraş olun. Akşam tıraş olursanız sakallarınız gece uzayacak ve herkes tıraşlı olduğu için en ufak bir uzamış sakal bile kabak gibi belli oluyor. Arada köse askerler çıkıyor, mesela benim devrem vardı 3 günde bir tıraş oluyordu, mıntıkası falanda yoktu direk üstünü giyinip kahvaltıya iniyordu.
Gece ihtiyaç olayı ise şöyle. Dediğim gibi büyük bir birlikse eğer koğuşcu kesin oluyor. O adam bütün gün ayakta, bu konuya daha önceki yazılarımda değinmiştimokuyabilirsiniz. Koğuşunuz nasıl olur bilmem ama benim kaldığım yerde uzun bir koridor sağlı sollu 9'ar kişilik koğuşlar vardı. O koridorda koğuşcu tüm gece ayakta oluyor ve ışıklar yanık oluyor. Gece zaten bir tek tuvalet ihtiyacın olabilir, su içmek istersen ya yatmadan önce kantinden yanına su alacaksın yada tuvaletten içeceksin başka çaren yok. Bunların dışından gece ihtiyaç olarak başka bir şey gelmiyor. Yani yat içtimasında görevin yoksa yatakta olmak zorundasın. İçtimadan sonra gece ihtiyacın varsa kalkar ihtiyacını giderirsin.
Askerden firar etme olayı ise tam bir RDM işi akıllı adam firar etmeye kalkmaz. Eğer firar ettiysen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Önce askeri mahkeme, sonra Disko dediğimiz disiplin koğuşu. Diskoda kaldığınız süre askerliğinizden sayılmıyor, yani oradayken şafağınız düşmüyor, tam bir ızdırap. Disiplin koğuşunda da yatmıyorsunuz yani, nerede angarya iş varsa sizde, ne kadar hamallık varsa sizde, mıntıkalar sizde anlayacağınız çok kötü bir durum. Kesinlikle askerden firar etme gibi bir düşünce içinde olmayın. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar